T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KOCAELİ / KÖRFEZ - Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri

ALANIN TANIMI: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dalların yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır.

ALANIN AMACI: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanı altında yer alan dallarda, sektörün ihtiyaçları, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlikleri kazanmış nitelikli meslek elemanlarını yetiştirmek amaçlanmaktadır.

DAL PROGRAMLARI, TANIMLARI VE AMAÇLARI

1) SAÇ BAKIMI

Tanımı: Kuaförün sahip olduğu, saç şekillendirme, saç renklendirme, saç kesimi ve saç bakımı yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında kuaförlük mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

2) GÜZELLİK HİZMETLERİ

Tanım: Güzellik uzmanın sahip olduğu, yüz ve vücut bakımı ile ilgili temel işlemleri tekniğe uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında güzellik uzmanlığı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

3) VÜCUT BAKIMI VE MASAJ

Tanım: Vücut bakımı ve masaj elemanın sahip olduğu, özel masaj ve vücut bakımlarıyla ilgili işlemleri tekniğine uygun yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı: Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanında vücut bakımı ve masaj bakım elemanı mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

İSTİHDAM ALANLARI

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri alanından mezun olan öğrenciler, seçtikleri dal / meslekte kazandıkları yeterlikler doğrultusunda;

1) Bayan ve erkek kuaför salonlarında,

2) Güzellik salonları ve merkezlerinde,

3) Masaj salonları ve merkezlerinde,

4) Kaplıca ve banyo tesislerinde,

5) Termal otellerde,

6) SPA, thalosso terapi ve bakım merkezlerinde,

7) Spor merkezleri ve salonlarında,

8) TV kanallarında

9) Tiyatro salonlarında

10) Sinema stüdyolarında,

11) Kozmetik satış noktaları,12) Kozmetik imalatçılarında13) Kamu kurum kuruluşları içerisindeki kuaför ve güzellik salonları vb. yerlerde çalışılabilir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 26.02.2018 09:34 - Görüntülenme: 2889
  Beğen | 4  kişi beğendi