KOCAELİ / KÖRFEZ - Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Mrt

Birleşmiş Milletler tarafından toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak maksadıyla 2011 yılında 21 Mart, Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü olarak ilan edilmiştir.21 Mart'ta toplumda down sendromu konusunda farkındalık yaratmak için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Birleşmiş Milletler'in, 10 Kasım 2011 kararı ile 21 Mart tarihini resmi Dünya Down Sendromu Günü olarak tanımasının ardından dünya genelinde çeşitli etkinlikler farkındalık yaratıyor. 21 Mart'ta kutlanmasının ise ayrı bir sebebi var. 21. kromozomlarının 2 tane yerine 3 tane olması takvimlerde 21 ve 3 rakamını özel kılıyor. Bu yüzden Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü 21 Mart'ta kutlanıyor. Dünya genelinde 6 milyon insan bu genetik farklılığı taşıyor.

Mrt

Kocaeli genelinde 10 okulun katıldığı 2. Gastro Genç Yemek Yarışmasında okulumuz öğrencileri 1. olarak kupayı almıştır. Genç şeflerimizin birbirinden lezzetli “Modern Türk Mutfağı” alanında yeteneklerini gösterme fırsatı tanıyan Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir BÜYÜKAKIN’a , Kocaeli Milli Eğitim Müdürümüz Ömer AKMANŞEN’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sergülen KURT’a , Antikkapı A.Ş Genel Müdürü İslam YÜCEL ve ekibine, Kocaeli Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emrah ÖZKUL’a katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okumaktan keyif alacağınız, BALKABAĞI OKUL DERGİMİZİN İLK SAYISI YAYINLANDI.

Mrt

MEB AKUB TARAFINDAN OKULUMUZDA FARKINDALIK EĞİTİMİ VERİLDİ.

Mrt

OKULYO UYGULAMASI İLE ÖĞRENCİLERİN OKUL GİRİŞ ÇIKIŞLARINI TAKİP ETMEK MÜMKÜN. SAYIN VELİLERİMİZ GOOGLE PLAY VEYA APPLE STORE DAN "OKULYO" UYGULAMASINI İNDİRİP ÖĞRENCİLERİNİZİN OKUL GİRİŞ ÇIKIŞLARINI TAKİP EDEBİLİRSİNİZ.

Ara

13-16 Aralık 2023 tarihleri  arasında TAŞFED”in organize ettiği  20. Uluslararası İstanbul Gastronomi Festivali Tuzla’da başladı. Çamlıtepe MTAL olarak ilk güne ödüllerle başladık. Öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Organizasyona ev sahipliği yapan Tuzla Belediyesi  Başkanı Dr. Şadi YAZICI ve Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyon Başkanı ( TAŞFED) Bayram ÖZREK’e teşekkür ederiz.

Ara

Cumhuriyetin 100. yılı etkinlikleri  kapsamında, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarihi Mekânlar ve Kent Estetiği  müdürlüğü görevini sürdüren, ayrıca Kent Tarihi çalışmalarıyla bilinen  Volkan Şenel hocamızın katkılarıyla Okulumuzda " Atatürk'ün Kocaeli'ye gelişi ve Kuruluştan Cumhuriyet'e Kent Tarihi" adlı konferans sunumu gerçekleştirildi. Oldukça verimli ve keyifli geçen konferans, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından ilgiyle takip edildi.

Program sonunda, okul müdürümüz Ali Osman Güler tarafından, Volkan Şenel hocamıza katkılarından dolayı, plaket ve çicek taktim edilerek katılımları ve değerli bilgilerini bizlere aktardığından dolayı teşekkür edildi.

Kas

Okulumuzda 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası kapsamında tüm öğretmen ve öğrencilerimiz ile farkındalık çalışmaları düzenledik. Bu çalışmalara Moda Tasarım Teknolojileri alanımız turuncu aksesuarlar ile, Güzellik Hizmetleri alanımız turuncu makyaj uygulamalarıyla, Yiyecek-İçecek Hizmetleri Alanımız hazırladıkları turuncu pastalarla , Sağlık Hizmetleri alanımız turuncu maskeleriyle , Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanımız turuncu turna kuşları ve turuncu broşlar ile katkı sağladılar.

Minik bedenlerin yanlarında olduğumuzu belirterek ''Yaşasın Lösemili Çocuklar, Yaşasın LÖSEV'' diyoruz.

Kas

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINI COŞKUYLA KUTLADIK.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Çamlıtepe MTAL ekibi olarak KODELİG'23 Robotik Kodlama yarışmalarında yerimizi aldık.

İlmizdeki bu önemli organizasyona ev sahipliği yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze teşekkür ederiz.

KODELİG-23 Kodlama Atölyeleri açılış ve Robotik Kodlama Yarışmaları Ödül Törenine katılan Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Yusuf TEKİN bizleri onurlandırmıştır. “Türkiye Yüz Yılı Gençlerimizin Olacaktır.”

Ekm

Okulumuz Sağlık Hizmetleri Alanı  öğretmenleri tarafından   Fidan dikme etkinliği kapsamında; öğrencilerimizin doğa ve ağaç ilişkisini anlaması, ağaçlarının dikiminden büyümesine kadar olan süreçleri takip ederek duyarlılık ve sorumluluk bilincinin oluşturulması için 9, 10 ve 11.sınıf  öğrencileriyle ‘FİDANIM BÜYÜYOR’ etkinliği düzenlenmiştir. Körfez Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nden ıhlamur, vişne  ve zeytin ağacı fidanı istenmiştir.  Gelen fidanlar öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte toprağa kavuşmuştur. Etkinliğe Uygulama Anadolu ‘ undan miniklerimizde katılarak fidanlarımıza ilk can suyunu verdiler. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Çamlıtepe MTAL Kocaeli Kitap Fuarında

Bu seneki ana teması Şehir ve Kitap olarak seçilen Kocaeli kitap fuarında çıkış noktası olarak hızla artan şehirleşmenin gelecek 10 yılın ve ötesinin en temel meselelerinden biri olduğuydu. 13. Kitap fuarında 11/F  11/G 12/AS 12/A ve 11/D sınıfları ile Gri Koç ile sınav taktikleri söyleşi programına katıldık. Yazarlarla tanışan ve kitap ile ufuklarını geliştiren öğrencilerimiz su gibi akıp giden dört saatin ardından okula geri dönmüşlerdir.

May

Okulumuz bünyesinde yer alan Uygulama Anaokulumuz öğrencilerinin hazırlayıp sundukları 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI kutlama programı.

MİNİKLERİMİZİN BAYRAMI KUTLU OLSUN.

May

2023 TURİZM HAFTASI İLÇE PROGRAMI

Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan Turizm Haftası bu yıl okulumuz tarafından düzenlenen ilçe programı ile Tütünçiftlik Kültür Merkezinde Kutlanmıştır. Emeği geçen bütün öğretmen ve öğrencilerimize, programımıza katılarak onur veren protokol üyelerine teşekkür ederiz.

Şbt

iLÇE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN GELEN GÖREVLİ SAĞLIK PERSONELLERİ ÖĞRENCİLERİMİZ VE ÖĞRETMENLERİMİZE DİYABET HASTALIĞI İLE İLGİLİ SEMİNER VERMİŞTİR. KENDİLERİNE TEŞEKKÜR EDERİZ.