KOCAELİ / KÖRFEZ - Çamlıtepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Yiyecek ve İçecek Hizmetleri

Çamlıtepe Mesleki  Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü

Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümüne Öğrenciler 9 Cu Sınıf Sonunda Notlarına Ve İlgi Alanlarına Göre tercih yaparak gelirler.bölümde amacımız öğrencilere aşçılık mesleğinin gerektirdiği temel bilgileri vermek ve bu mesleği sevdirerek ünüverstede de bu bölümde eğitim veren yüksek okul ve fakültelere gittiklerinde yada bu sektörde çalışmayı tercih ettiklerinde meslek hakkında bilgi ve deneyim sahibi olarak onları iş ve yüksek öğrenim hayatına hazırlamak tır. Bu bölümü tercih edecek öğrencilerin göreceği dersler şunlar.

10 .sınıf

Temel yiyecek üretimi( besin grupları,besin öğeleri,sebzeleri pişirmeye hazırlama ,hijen sanitasyon,mutfak üniteleri,basit kek ve kurabiyeler)

Servis hazırlıkları:(kişisel bakım, salon düzenlemesi,kuver açma,masaüstü servis takımları ve peçete katlama şekilleri)

11.sınıf

Türk mutfağı yemekleri(türk m.özgü çorbalar,kurubaklagil yemekleri,sebze yemekleri,dolma ve sarmalar,et yemekleri,köfte ve kebaplar)

Mutfak uygulamaları (özel çorbalar,temel soslar,balıkların hazırlanması,et ve sakatatlardan hazırlanan salatalar,pilavlar ,makarnalar,et yemekleri)

Hamur ürünleri (basit hamurlardan ürünler hazırlama,yumurtalı hamurlar ,çırpılarak yapılan hamurlar,kek ve mufin çeşitleri,chesse kekler,mayalı hamurlardan ürünler hazırlama)

Tatlı yapım teknikleri(Türk mutfağına özgüsütlü tatlılar,uluslararası sütlü tatlılar,meyve tatlıları,hamur tatlıları,tahıl tatlıları,kadayıflar,baklavalar,helvalar)

Ünüverstede tercih edebileceğiniz bu bölümün devamı olan yüksekokul ve fakülteler

Gastronomi ve mutfak sanatları

Konaklama ve Turizm İşletmeciliği

Konaklama işletmeciliği

Seyahat İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik

Turizm Rehberliği

Turizm ve Otel İşletmeciliği

Turizm ve Otelcilik

Aşçılık meslek yüksek okulları

mesleklerinde öğretim programları vardır.

17-06-202017-06-202017-06-202017-06-202017-06-202017-06-2020

Yayın: 25.12.2012 - Güncelleme: 17.06.2020 14:08 - Görüntülenme: 7641