Çamlıtepe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü
Okulumuz Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümüne Öğrenciler 9 Cu Sınıf Sonunda Notlarına Ve İlgi Alanlarına Göre tercih yaparak gelirler.bölümde amacımız öğrencilere aşçılık mesleğinin gerektirdiği temel bilgileri vermek ve bu mesleği sevdirerek ünüverstede de bu bölümde eğitim veren yüksek okul ve fakültelere gittiklerinde yada bu sektörde çalışmayı tercih ettiklerinde meslek hakkında bilgi ve deneyim sahibi olarak onları iş ve yüksek öğrenim hayatına hazırlamak tır. Bu bölümü tercih edecek öğrencilerin göreceği dersler şunlar.
10 .sınıf
Temel yiyecek üretimi( besin grupları,besin öğeleri,sebzeleri pişirmeye hazırlama ,hijen sanitasyon,mutfak üniteleri,basit kek ve kurabiyeler)
Servis hazırlıkları:(kişisel bakım, salon düzenlemesi,kuver açma,masaüstü servis takımları ve peçete katlama şekilleri)
11.sınıf
Türk mutfağı yemekleri(türk m.özgü çorbalar,kurubaklagil yemekleri,sebze yemekleri,dolma ve sarmalar,et yemekleri,köfte ve kebaplar)
Mutfak uygulamaları (özel çorbalar,temel soslar,balıkların hazırlanması,et ve sakatatlardan hazırlanan salatalar,pilavlar ,makarnalar,et yemekleri)
Hamur ürünleri (basit hamurlardan ürünler hazırlama,yumurtalı hamurlar ,çırpılarak yapılan hamurlar,kek ve mufin çeşitleri,chesse kekler,mayalı hamurlardan ürünler hazırlama)
Tatlı yapım teknikleri(Türk mutfağına özgüsütlü tatlılar,uluslararası sütlü tatlılar,meyve tatlıları,hamur tatlıları,tahıl tatlıları,kadayıflar,baklavalar,helvalar)
Ünüverstede tercih edebileceğiniz bu bölümün devamı olan yüksekokul ve fakülteler
Gastronomi ve mutfak sanatları |
Konaklama ve Turizm İşletmeciliği |
Konaklama işletmeciliği |
Seyahat İşletmeciliği |
Turizm İşletmeciliği |
Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik |
Turizm Rehberliği |
Turizm ve Otel İşletmeciliği |
Turizm ve Otelcilik Aşçılık meslek yüksek okulları |
mesleklerinde öğretim programları vardır.